SK Erazem

Sabljanje še nikoli ni bilo tako zabavno!

Deset let obstoja enega najuspešnejših slovenskih sabljaških klubov - Šport oprema Ljubljana 

s katerim sem nostalgično zgodovinsko povezan, bom poskušal predstaviti s prepisi časopisnih člankov ali svojimi komentarji. 


Prav je, da ima klub svoje mesto v slovenskem sabljanju kljub temu, da obstaja le še na papirjih v zaprašenih fasciklih.Delo?, 1978?

Nov sabljaški klub v Ljubljani

LJUBLJANA - Na pobudo sabljaške zveze Slovenije so v Ljubljani ustanovili še tretji sabljaški klub, ki bo nosil ime pokrovitelja - Šport oprema. Na ustanovni skupščini so si člani zastavili bogat program dela, v katerem je osrednja pozornost namenjena vzgoji mladih sabljačev (od 7-14 let), ki naj bi v nekaj letih z načrtnim in strokovnim delom postali dobri tekmovalci. Poleg tega pa bodo vključevali tudi starejše občane, ki bi se želeli naučiti sabljanja. Zanimivi so načrti kluba v zvezi z vlogo v SLO, saj bodo člani tekmovali tudi v obliki biatlona sabljanje - streljanje ter se urili v orientaciji. Ustanovni občni zbor kluba so člani povezali s proslavljanjem Titovih in partijskih jubilejev, 50-letnice sabljaške zveze Jugoslavije in 97-letnice rojstva nestorja jugoslovanskega športa Rudolfa Cvetka.