SK Erazem

Sabljanje še nikoli ni bilo tako zabavno!

V Izoli okronali državne prvake v sabljanju

--- SiOL SPORTAL, 15.5.2011 ---

Izola - Eva Jeza in Jan Golobič (oba SS Tabor) sta na sabljaškem državnem prvenstvu v Izoli v soboto slavila zmagi v meču, v nedeljo pa so bili na sporedu še dvoboji v floretu in sablji.

V floretu sta zmagala Klara Korenčan in Matej Kušar (oba SS Duel Tabor), v sablji pa Nika Pušenjak (SK Branik) in Milan Jovanov (SK Erazem).

V ženski konkurenci meča je drugo mesto zasedla Slava Kos (SD Gladio), tretje pa Gaja Kores (SS Tabor). V moški je srebrno odličje osvojil Jan Bidovec, bronasto pa njegov klubski kolega pri SS Tabor Omar Ait Si Mohamed.

V floretu sta se za Korenčanovo uvrstili Jerica Borkovič iz Celovca in Vesna Iršič, za Kušarjem pa Tomaž Vrhunc in Luka Antonete* (oba SS Duel Tabor)**.

V sablji so nastopili le tekmovalci SK Erazem. Jovanov je ukanil vse klubske sotekmovalce, za njim sta se uvrstila brata*** Boštjan oziroma Jaka Gspan****. V ženski konkurenci je drugo mesto zasedla Neža Kranjc (SK Erazem), tretje pa Romina Znoj (SD Gladio).

STA

Foto: Reuters

------------------------- Konec članka -------------------------
 
Povezava do originalnega članka:

http://www.siol.net/sportal/drugi_sporti/preostalo/2011/05/v_izoli_okronali_drzavne_prvake_v_sabljanju.aspx
  
V članku je kar nekaj napak in sicer:
 * pravilno ime je Luka Antončič.
 ** manjkata še dodatni uvrstitvi na tretje mesto - v sabljanju imamo namreč v finalu dve tretji mesti: tako manjka pri puncah (članice floret) Eva Jeza (Duel Tabor), pri fantih (člani floret) pa Janže Jarc (Duel Tabor).
 *** Boštjan Gspan je oče Jake Gspana in nista brata, kot navaja članek.
 **** Poleg Jake se je na tretje mesto uvrstil tudi Grega Smrekar.